svende

Ja nu är det HIMMELSFÄRD för Tindra!! Hennes nya dragster har äntligen kommet hem från USA... Läs mer

 Då båda barnen nu kommer att köra både större och längre fordon så har varit tvungna att skaffa både större och längre transportfordon så vi kan ta oss till och från tävlingarna. Läs mer här om nya Bussen.


Nu laddar vi sten hårt för säsongen 2020!!!cool
Vi kommer att ha massor att fixa innan allt blir klart till denna säsong!!

1.Vi ska först och främst uppdatera och förbättra Tim´s Honda CBR 600cc men inte nog med det, vi ska även starta på hans nyinköpta Pro-stock Bike. Till denna hoj ska Lyren´s  Motorsport sätta ihop en motor och växellåda så Tim får möjlighet att starta så tidigt som möjligt att träna på denna, om allt flyter på så blir det premiär på Test And Tune i april månad på malmö Raceway.
(Vi kommer att uppdatera med bilder löpande gällande byggnationen av Tim´s nya Pro-Stock Bike)

2. Vi har införskaffat en buss (2002 Volvo BM12) inför kommande säsong som vi påbörjat och som vi hoppas ska stå klar redan till säsongstarten i April.
(Vi kommer att uppdatera med bilder hela tiden som kommer att läggas på galleriet Löpande från/av ombyggnationen av bussen för de som vill följa detta).money-mouth

3. Då vi köpt en ny dragster till Tindra som är på väg hem från USA som är mer än 7meter lång så var vi tvugna att investera i ett släp/trailer för att klara av att frakta dragstern och Tim´s hojar till och från alla tävlingar och träningar.money-mouth
(Även ombyggnationen av denna trailer kommer att läggas ut på galleriet för de som vill följa bygget).

4. Teamet kommer även att få skräddarsytt teamkläder samt nya tävlingskläder åt Tindra och Tim inför kommande säsong, dessa kläder kommer det fenomenala företaget ROUTE 21 att hjälpa oss med.

Så med denna stora satsning inför framtiden så är vi oerhört tacksamma för de sponsorer/ samarbetspartners vi har och för de vi förhoppningsvis kommer att få fler av i framtiden.


SO STAY TUNE WE GOING ALL IN THIS YEARlaughing

Lördagen den 18/1 2020 tilldelades Tindra sin medalj för sin tredjeplats i Svenska Mästerskapsserien 2019. Det var med pompa och ståt som Bilsportsgalan 2020 gick av stapeln på Göranssons Arena i Sandviken.
(Bilder från Prisutdelningen och Galan kommer att läggas på Galleriet)

Lördagen den 25/1 har Tindra och Teamet blivit inbjudna till Konferens Syd i Malmö där Tindra nominerats till Årets Pristagare. Denna Konferens och Galamiddag kommer att hållas på Hotell Quality Inn i Malmö. 
(Bilder från Evenemanget kommer att läggas på Galleriet).
TC Dragracing vill passa på att tacka alla sponsorer och samarbetspartners för den gångna säsongen 2019 som sluta helt fenomenalt för teamet. Men vi har fortfarande lite kvar av 2019, då Tindra och jag ska åka upp på Bilsportsgalan i Sandviken den 19/1 där Tindra ska få sitt pris för sin tredje plats i Svenska Mästerskaps Serien, men inte nog med detta helgen efter den 25/1 har Tindra och teamet blivit inbjuden på Södra Bilsports Förbundets Banquet och galamiddag då hon även blivit nominerad till Årets Pristagare 2019! Därefter tar vi nya tag och 2020 kommer att bli lika spännande som 2019 då både Tindra och Tim kommer att styra nya race fordon! Tindra kommer att köra den nyinköpt Super Comp Alcohol Dragster som vi köpt av ett Amerikanskt Racing Team (Brassington Racing) från Dayton Ohio. Denna dragster köptes Turn Key vilket vill säga att det är bara för Tindra att sätta sig i den, justera in stolen sen kan hon börja tävla! Till Tim har vi köpt Svenska Mästaren Kenneth Holmberg´s Pro-Stock Bike, denna motorcykel är köpt som komplett rullande, det vill säga allt utom motor och växellåda. Motor och växellåda till denna hoj har vi köpt av Lyren´s Motorsport som de håller på att sätta ihop. Roger och Kalle ägarna av Lyren´s kommer även att gå in som sponsor och mentor till Tim vilket vi är oerhört stolta och glada över! Satsningen med Tim kommer att bli en mjukstart där han kommer att träna på den nya hojen och tävla fullt ut med sin Honda 600cc som han blev Svensk Mästare på 2019. Detta för att Tim ska få möjlighet att utvecklas och lära känna den nya stora hojen som kräver en speciell teknik för att köra som är tvärs emot den han kör idag.
Samtidigt så håller teamet på att bygga den nya transportbilen (bussen) och det nya släpet som kommer att behövas för att kunna frakta runt teamet och de nya fordon. Så vi hoppas på att vi ska kunna bygga på lite fler sponsorer inför kommande säsonger så vi kan låta barnen utvecklas inom denna underbara och spännande sport Dragracing.

Så än en gång tusen tack till er alla som stöttat Teamet och även alla besökare på vår fina Hemsida som byggts upp och förvaltas av vår vän Finn Nielsen!
Nu stundar snart prisutdelning i Svenska Mästerskapsserien och i European Dragracing Series för Tim i Junior Dragbike och Tindra i Junior Dragster.
Först ut är Banqueten i EDRS som kommer att hållas den 24 November i Bålsta strax utanför Stockholm.
Här kommer Tindra att tilldelas pris för sin tredjeplats i serien!

På denna Banquet kommer även priset för Svenska Mästerskapsserien i Junior Dragbike att delas ut till Tim som blev totalsegrare och kan nu titulera sig Svensk Mästare i Junior Dragbike 2019!

Vi ser framemot Banqueten med glädje då vi får träffa en massa vänner inom sporten denna kväll!
Avslutningen på 2019-års tävlingssäsong kunde inte slutat bättre!

Tim körde sin första 6-sekunders repa med en sluthastighet av 162km/t!
Denna 14-åriga grabb körde otroliga 0-162km/t på 6,98sek detta på en sträcka av 201-meter med sin Honda Hornet CBR 600cc!
Detta är lite komiskt då Tim inte ens får köra en 30km moppe på allmän väg på grund av sin låga ålder!
Men inte nog med att han körde personbästa denna helg i tid och hastighet, han vann tävlingen på Drag Finals och på ett riktigt rafflande sett då han var en Cobra i starten med en riktigt snabb reaktion vilket gjorde att den Tim mötte i finalen inte han ikapp honom trots att den han mötte hade en större och snabbare motorcykel.
 
Tindra ville inte vara sämre hon då hon såg till så att ta hem tredje platsen i European Dragracing Series EDRS 2019 på denna avslutningstävling i Norge!
Denna fenomenala tjej har lyckats stå på pallen i European Dragracing Series tre år i rad 2017, 2018 och 2019 hon är än så länge ensam om denna bedrift!!

Dessutom så hade hon redan säkrat tredjeplatsen i Svenska Mästerskapsserien 2019!
Även i Svenska Mästerskapsserie så har hon lyckats stå på pallen tre år i rad 2:a 2017 och 2018 samt 3:a nu 2019 även detta är hon helt ensam om att lyckats med!!

Om vi summerar dessa tre tävlingssäsongen här under så har Tim och Tindra presterat långt över vad vi förväntat:

Tim: Junior DragBike.
1:a European Dragracing Series EDRS 2017. (12 deltävlingar).
2:a Riksmästerskapen 2017.  (7 deltävlingar).
1:a Mosten RaceDays Danmark 2017.
1:a SpringNats Malmö 2017.
1:a Midnight Sun Dragfestival Piteå 2017.
1:a Sundsvall Raceway 2017.
2:a Tierp International 2017.
1:a Vårgårda Nationals 2017.
1:a Vårgårda Raceway 2018.
1:a SpringNats Memorial 2018.
2:a Mosten Racedays Danmark 2018.
1:a WinterNats Malmö 2018.

Svensk Mästare i Junior Dragbike 2019 efter 7-deltävlingar (detta är det första Svenska mästerskapet i denna klass)!
2:a på EM tävlingen NitroLympiX i Tyskland (Hockenheim).
1:a SpringNats/Member Memorial Malmö. 2019.
3:a Summit racing Tierp Arena 2019.
1:a Drag Finals Gardermoen Norge 2019.

Tindra: Junior Dragster Modified.
2:a Svenska Mästerskaps Serien 2017.
(8 deltävlingar)
3:a European Dragracing Series EDRS 2017.
(20 deltävlingar)
1:a WinterNats Malmö 2017.
1:a Mosten Racedays Danmark 2017.
2:a Svenska Mästerskaps Serien 2018.
(8 deltävlingar).
1:a Mosten Racedays Danmark 2018.
3:a European Dragracing Series EDRS 2018.
(20 deltävlingar)
3:a Svenska Mästerskaps serien 2019 
(6-deltävlingar).
3:a SpringNats/Members Memorial Malmö 2019.
2:a Gold Town Summer Nats Skellefteå 2019.
3:a European Dragracing Series 2019
(20-deltävlingar).


Tim gjorde det vi inte trodde var möjligt!!

Han lyckades ta SM guld i Junior Dragbike trots att han fått tävlat på 4 olika motorcyklar denna säsong.
Fösta deltävlingen körde han på sin gamla hoj Suzuki 400GSX-R då hans nya hoj inte var färdigbyggd, men då denna hoj tyvärr fick växellådshaveri så var vi tvungna att försöka fixa fram en lånehoj till nästa deltävling!
Här fick vi ett superfint bevis på att SVEMO gör vad de kan för att hjälpa sina talanger då de låna ut sin Suzuki 125GSX-R, denna hoj är till för licensuppkörningar av nya juniorer. 

Deltävlingen efter så var vi laddade och klara med Tims nya hoj (Honda CBR 600cc) trodde vi, denna premiärtävling var allt utan bra då vi hade problem med hojen hela helgen.

Så jag och Lotta beslutade oss för att köra hem från Dalarna för att fixa så hojen fungera med stor hjälp av Darko och hans bromsbänk.
Samtidigt som Tim kontaktat Peter Svensson som kör Super Comp Bike, detta då Tim fått reda på att han hade en Honda 500 som var halvt fixad som Junior dragbike. 
Tim fick följa med den underbara familjen Norling hem (Gasabäck Boys Racing) som såg till att bygga hojen tävlingsklar till Tim inför deltävlingen i Sundsvall.

Men i Sundsvall så gick det både bra och dåligt då Tim välte med den lånade hojen strax innan mål på grund av regn, han gled in i mål i 110km/t och var före sin konkurrent vilket gjorde att han vann sitt heat glidande på rygg!! Detta kom sedan att vara helt avgörande på att Tim tog hem SM segern 2019!!
Tim klara sig tros fallet bra men med värk i höger armbåge och ett rejält slitet skinnställ!

Nu hade vi fått ordning på Tims Honda CBR 600cc och det var med denna hoj som han tog 2:a platsen i Europa Mästerskaps tävlingen i Tyskland på Hockenheim!


Mvh
TC Dragracing Team
Efter att Tim och teamet fått till alla tillstånd i samarbete med Svenska Motorcykel Förbundet SVEMO för att köra EM tävlingen på Hockenheim i Tyskland (NitrOlympiX) så drog hela teamet ner i södra Tyskland för att tävla på Europas publik tätades tävling med upp till 150 000 åskådare!!
Tindra tävla i den nationella dragracing klassen och Tim i FIM Europa Mästerskap Tävlingen.
Succén var ett faktum när Tim tog sig hela vägen till final! Tyvärr så var teamet inte riktigt familjär med FIM reglerna då vi i Norden tävlar med andra regler.
Tim hade i sin klass Junior Dragbike ett höghastighets stopp på 160km/t, det vill säga om han körde snabbare i mål än denna hastighet så blev han diskad!!
Tim hade sluthastigheter på 156km/t till 158km/t  hela tiden och vi var oroliga för att han skulle bli utesluten ur tävlingen!
När nu Tim tagit sig hela vägen till final så sa jag till honom att om han känner att det bär iväg riktigt snabbt i starten så måste han försöka hålla igen uppe vid mål för att inte riskera att bli diskad i finalen.
Tim kände att det bar iväg rejält och slog av på farten uppe vid mål med en slut hastighet på 142km/t, vilket gjorde att han inte var först över mållinjen. Men vi är oerhört stolta över hans bedrift att bli två på denna super fina tävling.
Vi känner också att Tim börjar bli ett med motorcykel då detta var den tredje tävlingen med nya hojen!

Se också Bilder Säsongen 2019För tredje året i rad så står Tindra på prispallen i Svenska Mästerskapsserien! Denna fenomenala tjej har lyckat med det ingen annan gjort, att stå på pallen tre år i rad i Junior dragracings SM serie! Med detta så har hon faktisk blivit historisk.
Just Junior dragster klassen är nog den tuffaste av alla klasser i sporten att vinna, med flest antal deltagare och super duktiga utövare. De tre åren som vi kört på elitnivå i denna serie så har finalerna varit helt avgörande där flera deltagare har haft möjlighet att ta hem segern i SM.

Tindra har nu uppgraderat sin tävlingslicens och vi planerar att byta från juniorklassen till senior nästa år. Då Tindra ska få tävla i klasserna Super Comp och Super Pro ET.
I dessa klasser kommer Tindra att få köra både 201meter och 402 meter, det kommer också att gå betydligt snabbare och med högre topphastighet.
 
Fordonet kommer att vara av dragster modell likt den hon kör med idag men av betydligt större modell.
Dragstern är inköpt från USA och ska transporteras hem från Florida inom kort.
Dragstern är köpt som komplett rullande chassi med växellåda och vi kommer att lägga i en Chevrolet 502-cid BigBlock motor på hela 8.2Liter och 850HK

Vi kommer under hösten att justera in allt i dragstern så att den ska passa Tindra så perfekt som möjligt, dessutom har Mats Lusth lovat att ge Tindra en kurs i hur man packar bromsskärmen så hon till slut kan göra det i sömnen.

Vi hoppas även på att vi ska kunna utöka vår idag lilla men helt underbara sponsorskara, då både startavgifter och underhåll kommer att öka i och med att vi byter klass.

Nu väntas /vankas de sista tävlingarna för säsongen vilket är EM tävlingen i Tyskland (Hockenheim) och EM tävlingen i Sverige (Tierp).
Nu har vi de sista avslutande tävlingarna kvar som är WinterNats i Malmö och Drag Finals i Norge (Gardermoen). Så vi håller tummarna på att det blir ett bra avslut på 2019. 


Produkter och Samarbetspartners

 

Sök efter innehåll här...

Statistik

Användare
2
Artiklar
65
Artiklar visade
220435

Logga In/ut