Rörliga bilder

Huvudsponsor

solutionteamlogomedalla

Produkter och Samarbetspartners

MMR-Malmo-loggastand21sweden   

Teamet:
Vi är ett team som heter TC Dragracing. Namnet TC kommer från första initialerna i våra barns namn. T står för Tindra och Tim och C för Christensen som är familjens efternamn. Jag (Kennet) pappa och min fru (Lotta) mamma till barnen är inbitna motorentusiaster.

Båda barnen starta sin dragracing karriär med lokal körning på Malmö Raceway under 2016. Vi bestämde oss för att satsa fullt ut under tävlingssäsongen 2017 i tävlingsserierna EDRS och SM. Vår dotter Tindra börja sin karriär i Junior Dragster och Tim i Junior Dragbike, deras framgångar i klasserna gick långt över förväntan redan första året för att sedan följas upp med två ytterligare kanon säsonger 2018–2019 innan Covid -19 bröt ut.

Nu har båda två steppat upp till de tyngre elitklasserna och Tindra tävlar nu i seniorklassen med sin fina Metanol Dragster i  en klass som heter Super Pro ET. Tim tävlar med sin motorcykel (Dragbike) i klassen Pro Stock Bike.
Det var med stor glädje som vi under 2021 utökade teamet med en MC mekaniker/tekniker vid namn Nico Bremnes. Nico kommer att vara mekaniker för Tims motorcykel då vi hela tiden strävar efter att hålla en hög standard som tävlingsklassen kräver. 

För er som orkar läsa lite mer, så är här lite djupare information om mig Kennet:
Jag Kennet Christensen är glad och positiv och är gift med en helt underbar kvinna vid namn Lotta.
Vi har två barn tillsammans Tim och Tindra, barnen är nu 18 och 20-år. Min fru Lotta träffa jag på hennes dåvarande arbetsplats Gokart City i Malmö, motortokig som jag är så var jag där och körde inomhusgokart en kväll och det slog gnistor direkt! Redan då förstod jag att detta var en kvinna för mig då vi hade samma stora motorintresse.

Förutom vår stora passion för Dragracing så har vi stort hjärta för klassiska 50-talsbilar samt 60–70-talets muskelbilar. Jag har renoverat amerikanska bilar på fritiden i många år och gör det fortfarande fast nu tillsammans med familjen.

Mitt stora intresse för muskelbilar och speciellt motorsporten dragracing ledde till att jag tillsammans med två kompisar bildade en förening som heter Skånes Racers Ideella Förening även kallad SRIF på tidigt 90-talet. Jag satt som Ordförande i denna klubb mellan 1993–2004 och var en av de ansvarig för uppkomsten/byggandet av Sveriges första lagliga Street-Race/Dragrace bana i Sverige även kallad Malmö Raceway. 
Denna process var riktigt intressant, jag lärde mig mycket om hur politiker arbetar och tänker under dessa 3 år det tog att få till det hela.
Samarbetet med kommunen var oerhört lärorikt men också kämpigt att få på plats med alla tillstånd/motstånd, men slutresultatet blev helt fantastiskt. Så efter vårt fina samarbete och den lyckade framgången så kan jag bara konstatera att Malmös politiker är bäst i Sverige! 
Politikerna i Malmö har verkligen gjort ett fint arbete för att hjälpa och stävja den illegala körningen på gatorna i kommunen men samtidigt hjälpt motorsporten och framför allt Dragracingen här i Sverige.

Jag valde att lämna posten som ordförande i klubben 2004 för att lägga all min tid på vårt då förstfödda barn Tindra och byggnationen av vårt nya hus i Trelleborg. Mellan 2014-2015 började barnen köra gokart men efter att de fick prova en junior Dragster 2016 på Malmö banan så var även de fast i denna actionfyllda sport Dragracing!
Nu är hela familjen engagerad i sporten. 

2017 flytta familjen och vi bor nu tillsammans på en gammal 1800-tals gård på Söderslätt i en liten trevlig by som heter Källstorp och tillhör Trelleborgs kommun. Vi flytta till gården för att få möjlighet att bo och utöva våran hobby med att renovera amerikanska bilar i de lokaler som finns på gården samt bedriva bil och mc träffar under sommarmånaderna när vi inte är ute och tävlar i dragracing.