svende
tcdragracing (7).jpg

Huvudsponsor

solutionteamlogomedalla

Produkter och Samarbetspartners

  bodyintrim_com

Teamet.

Vi är ett team som heter TC Dragracing. Namnet TC kommer första initialerna i våra barns namn. T står för Tindra och Tim och C för Christensen som är familjens efternamn. Jag pappa (Kennet) och min fru Lotta mamma till barnen är inbitna motorentusiaster. Båda barnen starta sin dragracing karriär med lokal körning på Malmö Raceway under 2016. Vi bestämde oss för att satsa fullt ut under tävlingssäsongen 2017 i tävlings serierna EDRS och SM. Vår dotter Tindra börja sin karriär i Junior Dragster och Tim i Junior Dragbike, deras framgångar i klasserna gick långt över förväntan redan första året för att sedan följas upp med två kanon säsongen 2018–2019. Båda barnen har nu steppat upp i de tyngre elitklasserna och nu tävlar Tindra i seniorklassen med sin Methanol Dragster i klassen Super Pro ET. Tim kör motorcykel (Dragbike) och tävlar i klassen Super Comp Bike för att under 2022 fortsätta till Elit Klassen Pro-Stock Bike.

Det är med stor glädje som vi nu under 2021 utökade teamet med en MC mekaniker/tekniker vid namn Nico Bremnes. Nico kommer att vara ansvarig mekaniker för Tims motorcykel då vi hela tiden strävar efter att hålla den höga standard som tävlingsklassen kräver. För er som orkar läsa lite mer, så är här lite djupare information om oss.

Jag Kennet Christensen en glad och positiv person och jobbar som lastbilssäljare på Veho Bil i Malmö och säljer Mercedes lastbilar. Jag är gift med en helt underbar kvinna (Lotta) vi har två barn tillsammans Tim och Tindra, barnen är nu 16 och 18år. Min fru Lotta träffa jag på hennes dåvarande arbetsplats Gokart City i Malmö, jag var där och körde inomhusgokart en kväll och det slog gnistor direkt! Redan då förstod jag att denna kvinna var något för mig då vi hade samma stora motorintresse.

Förutom vår stora passion för Dragracing så har vi stort hjärta för klassiska 50-talsbilar samt 60–70-talets muskelbilar. Jag har renoverat amerikanska bilar på fritiden i många år och gör det fortfarande fast nu tillsammans med familjen. Mitt stora intresse för muskelbilar och speciellt motorsporten dragracing ledde till att jag tillsammans med två kompisar bildade en förening som heter Skånes Racers Ideella Förening även kallad SRIF på tidigt 90-talet. Jag satt som Ordförande i denna klubb mellan 1993–2003 och var en av de ansvarig för uppkomsten/byggandet av Sveriges första lagliga Street-Race/Drag-race bana i Sverige även kallad Malmö Raceway. 

Denna process var riktigt intressant, jag lärde mig mycket om hur politiker arbetar och tänker under dessa 3 år det tog att få till det hela. Samarbetet med kommunen var oerhört lärorikt men också kämpigt att få på plats med alla tillstånd/motstånd, men slutresultatet blev helt fantastiskt. Så efter vårt fina samarbete och  den lyckade framgången så kan jag bara konstatera att Malmös politiker är bäst i Sverige! 

Politikerna i Malmö har verkligen gjort ett fint arbete för att hjälpa och stävja den illegala körningen på gatorna i kommunen men samtidigt hjälpt motorsporten och framför allt Dragracingen i Sverige.

Jag valde lämna posten som ordförande i klubben 2004 för att lägga all min tid på vårt då förstfödda barn Tindra och byggnationen av vårt nya gemensamma hem i Trelleborg. Mellan 2014-2015 började barnen köra gokart men efter att de fick prova en junior Dragster 2016 på Malmö banan så var även de fast i denna actionfyllda sporten Dragracing som nu engagerar hela familjen och gjort det i flera år. 
Hela familjen bor nu tillsammans på en gammal 1800-tals gård på Söderslätt i en liten trevlig by som heter Källstorp som tillhör Trelleborgskommun. Vi flytta till gården för att få möjlighet att bo och utöva våra hobby med att renovera bilar i de lokaler som finns på gården samt bedriva bil och mc träffar under sommarmånaderna när inte vi är ute och tävlar i dragracing.


Sök efter innehåll här...

Statistik

Användare
2
Artiklar
83
Artiklar visade
299325

Logga In/ut